1–5 czerwca 2016
Rynek
Wrocławska Książka Kucharska – rodzinne przepisy i historia powojennego Wrocławia od kuchni.
Festiwal książki kulinarnej towarzyszący Europie na widelcu, jednej z najważniejszych wrocławskich imprez plenerowych.
1–5 czerwca 2016
Rynek
Wrocławska Książka Kucharska – rodzinne przepisy i historia powojennego Wrocławia od kuchni.
Festiwal książki kulinarnej towarzyszący Europie na widelcu, jednej z najważniejszych wrocławskich imprez plenerowych.
Złożą się na niego targi książki kulinarnej, spotkania z autorami, blogerami i krytykami kulinarnymi – dzięki czemu książka zaistnieje w nietypowej dla literatury przestrzeni. Zapraszamy wszystkich mieszkańców Wrocławia i Dolnego Śląska do wspólnego pisania Wrocławskiej Książki Kucharskiej, czyli najnowszej historii Wrocławia przez pryzmat domowej kuchni. Współczesna kuchnia wrocławska to przede wszystkim kuchnia rodzinnej pamięci, często składająca się z wymieszanych, odległych tradycji kulinarnych.
Organizatorzy: ESK Wrocław 2016, Biuro Promocji Urzędu Miasta Wrocław, Dolnośląska Biblioteka Publiczna im. Tadeusza Mikulskiego
Wstęp wolny
Kliknij, aby powiększyć zdjęcie