Zgłoś uwagę

Praca: poszukiwana osoba na stanowisko specjalisty ds. projektów literackich

Biuro Europejskiej Stolicy Kultury 2016 poszukuje osoby na stanowisko specjalisty ds. projektów literackich.

Opis stanowiska:

Specjalista ds. projektów literackich zajmować się będzie koordynowaniem i produkcją wybranych projektów z dziedziny literatury realizowanych w ramach programu Europejskiej Stolicy Kultury Wrocław 2016 i Światowej Stolicy Książki UNESCO Wrocław 2016. Do jego obowiązków będzie należeć także pozyskiwanie i utrzymywanie kontaktów z partnerami instytucjonalnymi oraz organizacjami pozarządowymi, w tym międzynarodowymi, współpraca z artystami, stowarzyszeniami twórczymi oraz organizacjami pozarządowymi i instytucjami kultury w celu najlepszej organizacji projektów oraz przygotowywanie umów, zestawień, harmonogramów.

Wymagania:

doświadczenie w zakresie:

produkcji imprez kulturalnych i/lub;
pozyskiwania i rozliczania dotacji i/lub;
logistyki organizacji imprez.

wiedza i umiejętności:

ogólna orientacja w literaturze współczesnej i historii literatury;
umiejętność pracy w zespole;
bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie, znajomość innego języka obcego będzie dodatkowym atutem;
doskonała organizacja pracy;
bardzo dobra znajomość pakietu MS Office (Word, Excel, PowerPoint);

dodatkowe atuty:

umiejętność pracy pod presją czasu;
dyspozycyjność.

Profil osobowy:
Kreatywność, komunikatywność,  zaangażowanie, odpowiedzialność, rzetelność, punktualność.

Oferujemy:

zatrudnienie na umowę zlecenie od września 2015 (po trzymiesięcznym okresie próbnym, do grudnia 2016);
pracę w młodym zespole przy projektach związanych z Europejską Stolicą Kultury Wrocław 2016 i Światową Stolicą Książki UNESCO Wrocław 2016.

Zgłoszenia powinny zawierać CV oraz list motywacyjny, przedstawiający ocenę zagrożeń wybranego projektu literackiego z książki programowej dostępnej: T U T A J. List motywacyjny powinien mieć maksimum 1800 znaków objętości.

Zgłoszenia prosimy kierować do dnia 16 lipca 2015 r. na adres: praca@wroclaw2016.pl. W tytule maila prosimy umieścić adnotację „praca/literatura”.

CV należy opatrzyć poniższą klauzulą:

„Wyrażam zgodę na przetwarzania moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.1977 r o ochronie danych osobowych, Dziennik Ustaw Nr 133, poz. 883)”.

Kliknij, aby powiększyć zdjęcie

Praca w literaturze czeka na Ciebie!

Podziel się

Wróć do spisu aktualności

Nagłówek

Email marketing software powered by FreshMail