Bema Café (ul. Drobnera 38)
"Ciasto drożdżowe z kruszonką i śliwkami" & "Sernik mojej mamy"
Bema Café (ul. Legnicka 56)
"Ciasto drożdżowe z kruszonką i śliwkami" & "Sernik mojej mamy"
Cafe Borówka (ul. Świdnicka 38A)
"Śląskie Makówki"
Etno Cafe Okrąglak" (ul. Świdnicka 42)
"Cesarski przysmak (śląska drożdżówka z cynamonową kruszonką)"
ETNO CAFÉ Wrocław Ovo (ul. Podwale 82/91)
"Bliny gryczane z łososiem i koperkiem" & "Kresowa pasta jajeczna Dziadka Karola" & "Cesarski przysmak (śląska drożdżówka z cynamonową kruszonką)"
ETNO CAFÉ Wrocław Pasaż Grunwaldzki (plac Grunwaldzki 22, poziom 0)
"Kresowa pasta jajeczna Dziadka Karola" & "Cesarski przysmak (śląska drożdżówka z cynamonową kruszonką)"
La Maddalena Restauracja (ul. Włodkowica 9)
"Bliny gryczane/ wędzony łosoś/ bita śmietana/ piklowane buraki/ kawior z koperku/ mus z palonego szczypiorku/ olej rydzowy"
Machina Organika (ul. Ruska 19)
"Pierogi z tofu z białą fasolą"
Mama Manousch - Food & Wine (ul. Świdnicka 4A)
"Bliny gryczane z crème fraîche/ ikra/ karp Milicki (produkt regionalny)/ czarnuszka/ burak/ jabłko/ szczawik"
Klubokawiarnia Mleczarnia (ul. Włodkowica 5)
"Śledź w kożuchu"
Nadodrze - Cafe Resto Bar (ul. Drobnera 26A)
"Żeberka zapiekane z kiszoną kapustą" & "Bliny ziemniaczane"
Olszewskiego 128 (ul. Olszewskiego 128)
"Hubertówka na Trójniaku"
*w piątek restauracja czynna do godziny 16:00
*zalecana wcześniejsza rezerwacja (530 530 918)
Restauracja Jasna (ul. Włodkowica 18)
"Kiesełyca z ziemniakami (łemkowski żur owsiany kiszony w domu)"
* 16.12 impreza zamknięta od 15:00
* 17.12 impreza zamknięta
Szynkarnia - local food & multitap (ul. Św. Antoniego 15)
"Pomidorowa z Oporowa (z lanymi grahamowymi kluskami)" & "Śląskie Niebo (schab z suską sechlońską, buchty z mąki z grodzkiego młyna)"
"Wrocławska Książka Kucharska to wyjątkowa publikacja, w której znajdują się przepisy okraszone ciepłymi wspomnieniami, zabawnymi historyjkami, z których można odczytać emocje autorów i choć przez chwilę poczuć klimat panujący w ich kuchniach. Wierzę, że ta książka to nie tylko zbiór smacznych przepisów i ciekawych kulinarnych opowieści, ale i inspiracja, aby jeszcze bardziej zastanowić się nad wyglądem i smakiem wrocławskiej kuchni i coraz mocniej się z nią utożsamiać."
Beata Śniechowska