Zgłoś uwagę

Wrocław od kuchni! Książka na widelcu i Wrocławska Książka Kucharska

Zapraszamy na pierwszą edycję festiwalu książki kulinarnej organizowanego przez Biuro Europejskiej Stolicy Kultury w ramach jednej z najważniejszych imprez plenerowych Wrocławia, Europy na widelcu, którą co roku na początku czerwca odwiedza kilkadziesiąt tysięcy wrocławian i turystów.

Książka na widelcu odbędzie się w dniach 3-7 czerwca na wrocławskim Rynku. Po raz pierwszy w jednym miejscu we Wrocławiu zaprezentowana zostanie tak szeroka oferta najciekawszych wydawnictw z ostatnich lat poświęconych kuchni i gotowaniu. Festiwal zlokalizowany będzie obok Dolnośląskiej Biblioteki Publicznej im. Tadeusza Mikulskiego, na stoiskach nr 11,12,13,14 i 15. Codziennie od środy do niedzieli w godzinach 10.00-21.00 będzie można zakupić książki ze zniżką w wysokości aż 20%. Stoiska obsługiwane będą przez inicjatywę „Wrocławskie Księgarnie”.
 

Podczas Książki na widelcu nie zabraknie również rozmów o kuchni Wrocławia i Dolnego Śląska. 3 czerwca o godzinie 18.00 w Dolnośląskiej Bibliotece Publicznej odbędzie się spotkanie z autorami książki Kuchnia Wrocławia: specjalistą od dziejów wrocławskiej gastronomii doktorem Grzegorzem Sobelem oraz znawczynią tradycji regionalnych Dolnego Śląska Barbarą Jakimowicz-Klein. Zaprezentujemy także książkę Barbary Jakimowicz-Klein pod tytułem Kuchnia Dolnego Śląska. Rozmowę poprowadzi Anna Rumińska ze Slow Food Dolny Śląsk. Spotkanie jest otwarte dla publiczności, a tuż po nim odbędzie się degustacja dań przygotowanych przez Slow Food Dolny Śląsk.
 

Tagi

Podziel się

Wróć do spisu aktualności
<< Poprzednia Następna >>

Nagłówek


Email marketing software powered by FreshMail